Banner Online Consultatie
Online Consultatie

HOE WE BIJ PREHAB CLINIC KWALITATIEF EEN ONLINE CONSULTATIE KUNNEN AANBIEDEN

Als antwoord op de uitdagingen van COVID-19 biedt Prehab Clinic nu ook online consultaties aan om de gezondheid van iedereen te beschermen. Dit betekent dat u nog steeds toegang heeft tot onze hoogwaardige zorg met behulp van een computer of een mobiele telefoon. Dit is een alternatieve uitbreiding op onze diensten in de praktijk.

De huidige crisis is een enorme bedreiging voor de fysieke en mentale gezondheid van mensen, vooral omdat mensen geïsoleerd en thuisgebonden zijn. Dit door de toename van telewerk, een lockdown, quarantaine, enz. Met online consultatie kan Prehab Clinic u helpen om gezond te blijven in deze moeilijke tijd.

Wat is een online consultatie?

Een online consultatie is de levering van kinesitherapeutische consulten mobiel of via de computer met behulp van het beveiligd online platform Zoom. Hierdoor heeft u toegang tot onze service vanuit het comfort en de veiligheid van uw eigen huis.
Bij Prehab Clinic legt ons zorgmodel sterk de nadruk op zelfmanagement. Dit betekent dat we ons richten op het helpen van mensen om hun aandoening/probleem te begrijpen en hen te coachen in het ontwikkelen van vaardigheden om hun gezondheid onder controle te houden. Dit zorgt ervoor dat patiënten niet alleen op korte termijn beter worden, maar ook op lange termijn hun gezondheid blijven verbeteren en zelf managen. Dit maakt online consultatie tot een effectieve en gemakkelijke manier van zorgverlening.

Wat komt er aan bod tijdens een online consultatie?

Het varieert niet veel van een afspraak in de praktijk. Zoals daar komen dezelfde onderdelen van een consultatie aan bod.

We starten met enkele vragen omtrent uw probleem, hulpvraag, medische geschiedenis enzomeer. Hiervoor is ons ‘intakeformulier’ een zeer handige tool die u de tijd geeft om na te denken over de vragen en voor ons om het gesprek goed voor te bereiden.

Hierna volgt het klinisch onderzoek. Hier zullen we evalueren wat de beweeglijkheid van uw gewrichten is, de locatie van de pijn en een provocerende testen laten uitvoeren. Hieruit kunnen we afleiden wat het probleem is.

Tot slot zullen we samen met u het behandelplan bespreken. De behandeling kan volgende elementen bevatten:

  • Informatie en advies over uw pijn/aandoening.
  • Opstellen en het bespreken van een revalidatieprogramma.
  • Oefeningen worden opgestuurd zodat u met video’s de oefeningen kunt doen.

 

Waar maak ik een afspraak?

Een afspraak maakt u net zoals u een afspraak zou maken in ons kabinet. Dit kan via een online afspraak op onze website waar u kiest voor een ‘online consultatie’ en geeft u aan bij welke therapeut u deze wil. Dit kan ook gemakkelijk door ons een mailtje te sturen of ons telefonisch te contacteren.

Wat kost een online consultatie?

Momenteel werden tijdelijke nomenclatuurnummers goedgekeurd voor teleconsulten in de zorg.
518011 Videoconsult (forfaitair bedrag van € 40): attesteerbaar indien tijdens een week minstens twee videocontacten op afstand zijn geweest met de patiënt, waarvan één een minimum duur van 20 minuten, samen met de opmaak van een oefenprogramma.
518033 Telefonisch consult (forfaitair bedrag van € 25): attesteerbaar indien tijdens een week minstens twee telefonische contacten zijn geweest met de patiënt, samen met de opmaak van een oefenprogramma.
Bovendien krijgt u deze vergoeding volledig terugbetaald van de mutualiteiten.

Wat als ik hands-on (manuele) therapie nodig heb?

Denken we dat een manuele behandeling nodig is, kan er altijd een afspraak gemaakt worden in de praktijk. Maar zelfs bij een acute nek blokkage of rugpijn kan een online consultatie helpen om u advies en info te geven. De zeer acute fase is vaak gecombineerd met veel spierspanning waardoor een manipulatie vaak zelfs afgeraden is. Hiervoor kunnen auto-mobiliserende oefeningen getoond worden die u zelf kunt uitvoeren of bepaalde stretching die de spieren zullen ontspannen. Dit gecombineerd met een gedetailleerde uitleg over uw pijn zal al veel kunnen helpen.

Werkt Online Consultatie?

Ja! Er is steeds meer bewijs dat kinesitherapeuten via online consultaties effectieve zorg kunnen leveren voor pijnproblemen. Onderzoek toont aan dat telehealth consulten even doeltreffend zijn in vergelijking met conventionele methoden. Bovendien is het veiliger voor iedereen, gezien de huidige COVID-19 pandemie.

Samengevat

Dit is nieuw! Zowel voor u als patiënt maar ook voor ons als therapeuten. We weten uit studies dat een hand-on behandeling niet altijd de meest effectieve behandeling is (vergeleken met een goede educatie en informatie over het probleem, oefentherapie, zelf-stretching en mobilisaties). Stuur gerust uw vragen omtrent onze online consultaties.

Online consultatie
In deze moeilijke periode met COVID-19 kreeg ik een online uitleg door Jeroen via Zoom over mijn MRI resultaten ivm mijn rug. Het was echt super hoe hij alles kon uitleggen en tonen op de foto's!!! Jullie zijn super goed bezig en mogen heel fier zijn op jezelf! Bedankt voor de eerste hulp Jeroen en Liivia!!! - Gerd